ΟΔΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Η δυναμική οδήγηση των αυτοκινήτων Jaguar είναι θρυλική, αλλά η XF ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ

Προσφέροντας κορυφαία οδηγική άνεση και εξαιρετικό σπορ χειρισμό, η XF σάς χαρίζει συναρπαστικές εμπειρίες οδήγησης. Και τώρα σε βενζινοκίνητα και ντίζελ μοντέλα1, με την επιλογή All Wheel Drive με το έξυπνο σύστημα μετάδοσης κίνησης Intelligent Driveline Dynamics, η XE προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες σε δύσκολες οδικές συνθήκες.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΉ ΣΑΣ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
ΟΔΗΓΗΣΗ & ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ
Η XF αντιδρά με ευελιξία και εκτελεί με δυναμισμό, διατηρώντας πάντα την οδηγική άνεση. Αυτό οφείλεται, εν μέρει, στην ελαφριά αλλά εξαιρετικά ισχυρή και άκαμπτη αλουμινένια αρχιτεκτονική της XF. Είναι η ιδανική πλατφόρμα για τα εκλεπτυσμένα διπλά μπροστινά ψαλίδια και τα πίσω συστήματα ανάρτησης Integral Link και δίνει στην XF χαρακτήρα σπορ αυτοκινήτου.

Τα οχήματα που εμφανίζονται στο βιντεοσκοπημένο περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας ενδέχεται να μην αναπαριστούν με ακρίβεια τις πρόσφατες αναβαθμίσεις και βελτιώσεις. Απευθυνθείτε στον τοπικό αντιπρόσωπο της Jaguar για τις τελευταίες προδιαγραφές.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
yt:Axc9sJv34gE
ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Ισχυρά και ελαφριά εξαρτήματα αλουμινίου συνθέτουν τα εξελιγμένα εμπρός και πίσω συστήματα ανάρτησης της XF. Στο μπροστινό μέρος, μια διπλή δομή ψαλιδιών ανάρτησης, παρόμοια με εκείνη της F‑TYPE, διασφαλίζει κορυφαία οδική συμπεριφορά. Το σύστημα ανάρτησης Integral Link στο πίσω μέρος παρέχει ακαμψία για καλύτερο χειρισμό, ακόμη μεγαλύτερη οδηγική ποιότητα και διεύρυνση των δυναμικών δυνατοτήτων της XF.
Η ΣΕΙΡΑ INGENIUM

Οι κινητήρες Ingenium είναι η νέα γενιά κινητήρων της Jaguar Land Rover οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για αβίαστες επιδόσεις, εκλεπτυσμένη λειτουργία και αποδοτικότητα. Με προηγμένη τεχνολογία και κατασκευή ολοκληρωτικά από αλουμίνιο, ο κινητήρας Ingenium προσφέρει εντυπωσιακή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
PETROL

Οι νέοι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες Ingenium Petrol 2.0 λίτρων, 4 κυλίνδρων της XF αποδίδουν εξαιρετική ισχύ και ροπή. Με τον ελαφρύ σχεδιασμό και την ευρεία χρήση των κυλινδρικών ρουλεμάν χαμηλής τριβής, είναι κατασκευασμένος για ομαλή, υψηλά αποτελεσματική απόδοση.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
DIESEL

Η τεχνολογία Ingenium υποστηρίζει τρεις από τους κινητήρες ντίζελ της σειράς XF. Αυτοί οι κινητήρες χαμηλής τριβής που είναι κατασκευασμένοι εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο έχουν στιβαρά μπλοκ κυλίνδρων και διπλούς άξονες εξισορρόπησης για να διασφαλίζουν εγγενώς χαμηλά επίπεδα δόνησης, για σταθερές, καθημερινές επιδόσεις. Οι κινητήρες της σειράς XE είναι εξοπλισμένοι με τεχνολογία Stop/Start1 και έξυπνη αναγεννητική φόρτιση ‑ άντληση κινητικής ενέργειας από το φρενάρισμα για τη φόρτιση της μπαταρίας ‑ για μέγιστη οικονομία, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της οδήγησης στην πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΠΛΟΣ ΥΠΕΡΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ DIESEL 3.0 ΛΙΤΡΩΝ V6, ΙΣΧΥΟΣ 300PS

O διπλός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας Diesel V6, 3.0 λίτρων προσφέρει εξαιρετική ισχύ, ροπή και οδηγησιμότητα. Χρησιμοποιεί πρωτοποριακό, διπλό διαδοχικό παράλληλο σύστημα υπερσυμπίεσης - μια έννοια που εισήγαγε η Jaguar Land Rover - για ομαλή, πιο άμεση παροχή ισχύος σε όλο το εύρος στροφών, καθώς και σύστημα ψύξης νερού σε δύο στάδια για εξοικονόμηση ενέργειας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ F‑TYPE

Όλοι οι κινητήρες βενζίνης της XF προσφέρουν ισχύ και απόκριση, ενώ παράλληλα βελτιώνουν τις επιδόσεις. Όπως και στην F‑TYPE, ο υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας βενζίνης 3.0 λίτρων προσφέρει ισχύ 380PS και ροπή 450Nm. Αυτός ο εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο κινητήρας παρέχει άμεση πρόσβαση σε υψηλά επίπεδα επιδόσεων και ροπής σε κάθε ταχύτητα κινητήρα, καθώς και μοναδικό ήχο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Παρέχοντας γρήγορη αλλαγή για εύκολη επιτάχυνση, το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της XF είναι υψηλής απόκρισης, ομαλό και αποτελεσματικό. Με το σύγχρονο μαύρο σατινέ περιστροφικό επιλογέα, το κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρει ακόμα πιο γρήγορες αλλαγές και πιο σπορ kick-down στη λειτουργία Dynamic, καθώς και δυνατότητα ανεβάσματος ταχύτητας πιο νωρίς στη λειτουργία Eco. Έχετε επίσης τη δυνατότητα αλλαγής ταχυτήτων χειροκίνητα, μέσω μοχλού στο τιμόνι ή με το πάτημα ενός κουμπιού.

ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Αυτό το ελαφρύ, εξαιρετικά προηγμένο, 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο3 συμβάλλει στην εξαιρετική απόδοση της XF. Το περίβλημά του από κράμα αλουμινίου, οι κοίλοι του άξονες και οι ενσωματωμένοι του οδοντωτοί τροχοί εξοικονομούν όσο το δυνατόν περισσότερο βάρος, καθιστώντας το σύστημα αυτό το ελαφρύτερο στην κατηγορία του. Ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες επιδόσεων των σπορ αυτοκινήτων, προσφέρει λείες, ομαλές αλλαγές και υπέρτατα επίπεδα άνεσης.

Τα οχήματα που εμφανίζονται στο βιντεοσκοπημένο περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας ενδέχεται να μην αναπαριστούν με ακρίβεια τις πρόσφατες αναβαθμίσεις και βελτιώσεις. Απευθυνθείτε στον τοπικό αντιπρόσωπο της Jaguar για τις τελευταίες προδιαγραφές.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
yt:bAjXotBQMK4
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ
ALL WHEEL DRIVE
XF προσφέρει το μοναδικό σύστημα All Wheel Drive με τις τεχνολογίες Intelligent Driveline Dynamics (IDD)1 και Adaptive Surface Response (AdSR)4 στα βενζινοκίνητα και ντίζελ μοντέλα. Το μοναδικό λογισμικό IDD αναπτύχθηκε αποκλειστικά από την Jaguar και διαθέτει προηγμένους αλγόριθμους για έξυπνη απόκριση στις οδικές συνθήκες. Το σύστημα λειτουργεί τόσο μέσω πρόβλεψης όσο και μέσω αντίδρασης, αποτρέποντας την απώλεια πρόσφυσης αντί να προσπαθεί να την ανακτήσει. Το σύστημα ADSR, που μπορεί να λειτουργήσει σε όλες τις ταχύτητες του κινητήρα, ενισχύει τις δυνατότητες της XF αναγνωρίζοντας αυτόματα τις διαφορές μεταξύ των επιφανειών, έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί τη μέγιστη διαθέσιμη πρόσφυση.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
ΣΥΣΤΗΜΑ ALL SURFACE PROGRESS CONTROL
Μοναδικό σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης All Surface Progress Control (ASPC)5 σάς δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση σε καταστάσεις μειωμένης πρόσφυσης, είτε ξεκινάτε από μια χιονισμένη είσοδο, είτε παρκάρετε σε παγωμένη επιφάνεια υπό κλίση ή ακόμα κατά τη ρυμούλκηση σε βρεγμένο γρασίδι. Το ASPC είναι ένα σύστημα σταθεροποίησης χαμηλής ταχύτητας, που βοηθά την XF να αντεπεξέλθει σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, επιτρέποντάς σας να επικεντρωθείτε στην οδήγηση.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
yt:tIehVGxFtw8
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΜΟΡΦΟΥΜΕΝΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ
Εμπνευσμένο από το σπορ αυτοκίνητο F‑TYPE, το σύστημα διαμορφούμενης δυναμικής Configurable Dynamics6 της σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε τη συμπεριφορά της XF ως προς την ανάρτηση, τη χαρτογράφηση του γκαζιού, τα σημεία αλλαγής ταχυτήτων και την υποβοήθηση στο τιμόνι, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις οδηγικές σας ανάγκες απόδοσης. Ενεργοποιείται όταν επιλέγετε τη λειτουργία Dynamic Mode στο σύστημα ελέγχου JaguarDrive Control. Το σύστημα Dynamic Mode ξυπνά το σπορ χαρακτήρα της XF, εντείνοντας την απόκριση του γκαζιού, «βαραίνοντας» την αίσθηση του τιμονιού και επιτρέποντας αλλαγές ταχυτήτων πιο γρήγορα και σε υψηλότερες στροφές του κινητήρα. Με την ενσωμάτωση του προαιρετικού συστήματος Adaptive Dynamics έχετε ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες εξατομίκευσης των ρυθμίσεων, διαμορφώνοντας τις ρυθμίσεις αμορτισέρ.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
yt:AkxF9B31yoY
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ
Είτε επιταχύνετε στον αυτοκινητόδρομο, στρίβετε σε επαρχιακούς δρόμους ή κυκλοφορείτε εντός της πόλης, το σύστημα Adaptive Dynamics6 προσαρμόζει την απόκριση της XF στις συνθήκες και το οδηγικό σας στυλ. Το σύστημα προσαρμόζει συνεχώς τους αποσβεστήρες, έτσι ώστε να παρέχει τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ άνεσης και εμφάνισης, ανά πάσα στιγμή.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης Electric Power Assisted Steering (EPAS) της XF προσφέρει εξαιρετική αίσθηση, έλεγχο και άμεση υποβοήθηση ισχύος. Επιτρέποντας εξελιγμένη υπολογιστική διαχείριση για την προσαρμογή των επιπέδων υποβοήθησης του τιμονιού, το EPAS προσαρμόζει την υποβοήθηση που απαιτείται για κάθε στροφή και ελιγμό. Το EPAS λειτουργεί, επίσης, σε συνδυασμό με τις άλλες λειτουργίες υποβοήθησης του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων των Lane Keep Assist (LKA) και Park Assist7, για αυξημένη ασφάλεια και άνεση του οδηγού.

Τα οχήματα που εμφανίζονται στο βιντεοσκοπημένο περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας ενδέχεται να μην αναπαριστούν με ακρίβεια τις πρόσφατες αναβαθμίσεις και βελτιώσεις. Απευθυνθείτε στον τοπικό αντιπρόσωπο της Jaguar για τις τελευταίες προδιαγραφές.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
yt:1yDFHRy2PJE
ΣΥΣΤΗΜΑ JAGUARDRIVE CONTROL

Το σύστημα JaguarDrive Control σάς επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ των λειτουργιών Standard, Eco, Dynamic και Rain Ice Snow, που επηρεάζουν ελαφρώς τη διεύθυνση του αυτοκινήτου, την απόκριση του γκαζιού και τα σημεία αλλαγής ταχυτήτων. Η λειτουργία Eco ενθαρρύνει την οδήγηση εξοικονόμησης καυσίμου, ενώ η λειτουργία Dynamic οξύνει την ευαισθησία του γκαζιού, διατηρεί τις ταχύτητες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αυξάνει το βάρος του τιμονιού. Με την επιλογή της λειτουργίας Rain Ice Snow, το σύστημα μειώνει αυτόματα το ρυθμό επιτάχυνσης και η πρόσφυση γίνεται πιο προοδευτική, για να αντεπεξέλθει σε ολισθηρές συνθήκες.

Ο σύγχρονος βραβευμένος σχεδιασμός της Jaguar, η προηγμένη δυναμική οδήγησης και το υπερσύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας στο αυτοκίνητο κάνουν την XF να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Δημιουργήστε την ιδανική για εσάς XF με το εργαλείο διαμόρφωσής μας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΉ ΣΑΣ

1Ανάλογα με την αγορά.
2Στον βασικό εξοπλισμό της XF Sportbrake. Δεν διατίθενται στην XF Saloon.
3Διατίθεται για τους τετρακύλινδρους κινητήρες 2.0 λίτρων 163PS και τετρακύλινδρους κινητήρες ντίζελ 2.0 λίτρων Turbocharged Ingenium 180PS. Το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων δεν διατίθεται για τους τετρακύλινδρους κινητήρες 2.0 λίτρων και 180PS Turbocharged Ingenium Diesel στην XF Sportbrake.
4Το σύστημα AdSR είναι προαιρετικό για όλα τα οχήματα All Wheel Drive που είναι εξοπλισμένα με Adaptive Dynamics.
5Μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
6Στον προαιρετικό εξοπλισμό όλων των κινητήρων εκτός του τετρακύλινδρου κινητήρα ντίζελ 2.0 λίτρων και ισχύος 163PS. Στον βασικό εξοπλισμό της XF S.
7Προαιρετικό χαρακτηριστικό. Απαιτείται σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης 360°.

‡Όλα τα στοιχεία είναι στόχοι του κατασκευαστή και υπόκεινται σε τελική επιβεβαίωση πριν από την παραγωγή. Να θυμάστε ότι τα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου και CO2 μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με την τοποθέτηση των ζαντών και τα χαμηλότερα νούμερα δεν είναι δυνατό να επιτευχθούν με τις ζάντες του βασικού εξοπλισμού.

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ
Προσθέστε έως και τρία μοντέλα για σύγκριση
ΚΛΕΙΣΤΕ TEST DRIVE
Κάντε κράτηση για ένα test drive στο δρόμο μέσω του πλησιέστερου αντιπροσώπου σας
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ
Μάθετε περισσότερα για τα οχήματα Jaguar
ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ
Αναζητήστε έναν αντιπρόσωπο της Jaguar κοντά σας